Щоб виробляти якісний харчовий продукт, важливо мати продуману концепцію, сильну команду фахівців, креативність і – відповідні для галузі сертифікації та підтвердження, що продукт є безпечним до вживання й відповідає заявленим характеристикам. Останнє є найважливішою вимогою, якій має відповідати харчовий продукт. З 2022 року батони FIZI встигли завоювати смакові рецептори як споживачів України, так і за кордоном. У матеріалі розповідаємо, які сертифікати якості є у FIZI для виробництва та продажу батонів та що потрібно зробити, щоб експортувати продукт.
Про FIZI
FIZI – це здорові батончики, які складаються з повністю веганських інгредієнтів, не містять глютену та рафінованого цукру. Батони мають три основні лінійки смаків:
- Protein – батони для занять спортом, підтримання ситості та енергії;
- Keto – батони, що відповідають вимогам низьковуглеводного харчування;
- Guilty Pleasure – батони, які є ідеальним десертом, який плавно подарує енергію, а не палке бажання прилягти.
Щоб кожен міг скуштувати та відчути особливість цих батонів, FIZI отримали міжнародне підтвердження, що справді є веганськими, що справді не містять глютен, а ще – працюють за відповідними стандартами. Про кожен отриманий сертифікат та принципи роботи у галузі харчування розповідаємо далі.
Сертифікація та стандарти якості
Найголовніші маркери якості батончиків Fizi – це наявність сертифіката AOECS, членство у веган-спільноті й функціонування згідно з принципами системи НАССР.
НАССР охоплює всі процеси, які стосуються організації роботи безпосередньо з харчовими продуктами: обладнання приміщень та їх відповідність санітарним нормам, гігієна персоналу, поводження з відходами, регулярність прибирань, контроль сировини та її постачальників, відповідність продукту вказаному маркуванню на пакуванні тощо.
FIZI працюють з основними принципами НАССР:
- Аналіз небезпечних чинників.
- Виявлення критичних контрольних точок.
- Встановлення критичних меж.
- Встановлення процедури моніторингу.
- Розробка коригувальних дій.
- Зберігання та актуалізація документів.
- Оцінка ефективності.
Для відповідального виробництва та налагодження лояльних стосунків зі споживачами FIZI відповідають цим трьом перерахованим вимогам. Вчасно та регулярно проходять аудити й підтверджують якість батонів.
Як перевіряють батони?
Щоб вільно поширювати батони в Україні й за кордоном, FIZI регулярно проходять аудити, проводять лабораторний аналіз якості усієї продукції й оформляють усі необхідні сертифікати, щоб споживачі та ритейлери були спокійні – кожен батон безпечний та принесе лише користь.
FIZI завжди відповідають таким крокам:
- Регулярно проводимо дослідження батонів на відповідність умовам безпечності Європейського Союзу.
- Відправляємо результати досліджень ритейлерам. В тому числі й українські ритейлери проводять аудити в нас на виробництві. Також регулярно проходять перевірки від Держпродспоживслужби.
- Постійними є перевірки продуктів на різні маркери безпечності, в тому числі аналіз на вміст глютену. На кордоні, наприклад, може відбутися позапланова перевірка, коли беруть зразок продукції й перевіряють його на певні показники безпечності.
Взагалі, робота в галузі харчування – це постійна співпраця з лабораторіями та проведення досліджень якості та безпечності продукту, відповідно до вказаних норм. Щоб і в Україні, і за кордоном всі спокійно вживали улюблений продукт.