Перейти до вмісту
Які сертифікати якості потрібні для продажу харчових продуктів: приклад FIZI

Які сертифікати якості потрібні для продажу харчових продуктів: приклад FIZI

Щоб виробляти якісний харчовий продукт, важливо мати продуману концепцію, сильну команду фахівців, креативність і – відповідні для галузі сертифікації та підтвердження, що продукт є безпечним до вживання й відповідає заявленим характеристикам. Останнє є найважливішою вимогою, якій має відповідати харчовий продукт. З 2022 року батони FIZI встигли завоювати смакові рецептори як споживачів України, так і за кордоном. У матеріалі розповідаємо, які сертифікати якості є у FIZI для виробництва та продажу батонів та що потрібно зробити, щоб експортувати продукт. 

Про FIZI

FIZI – це здорові батончики, які складаються з повністю веганських інгредієнтів, не містять глютену та рафінованого цукру. Батони мають три основні лінійки смаків: 

  • Protein – батони для занять спортом, підтримання ситості та енергії;
  • Keto – батони, що відповідають вимогам низьковуглеводного харчування;
  • Guilty Pleasure – батони, які є ідеальним десертом, який плавно подарує енергію, а не палке бажання прилягти. 

Щоб кожен міг скуштувати та відчути особливість цих батонів, FIZI отримали міжнародне підтвердження, що справді є веганськими, що справді не містять глютен, а ще – працюють за відповідними стандартами. Про кожен отриманий сертифікат та принципи роботи у галузі харчування розповідаємо далі. 

Сертифікація та стандарти якості

Найголовніші маркери якості батончиків Fizi – це наявність сертифіката AOECS, членство у веган-спільноті й функціонування згідно з принципами системи НАССР.

  • Система НАССР – це система, що вказує на те, як має організовуватися робота з виробництва харчових продуктів та закладів харчування, щоб готовий продукт або страва не становили загрози здоров’ю споживачів. Система управління якості не є вимогою законодавства, тому слідування її принципам – свідома позиція й відповідальний вибір на користь споживача. 
  • НАССР охоплює всі процеси, які стосуються організації роботи безпосередньо з харчовими продуктами: обладнання приміщень та їх відповідність санітарним нормам, гігієна персоналу, поводження з відходами, регулярність прибирань, контроль сировини та її постачальників, відповідність продукту вказаному маркуванню на пакуванні тощо. 

    FIZI працюють з основними принципами НАССР:

    1. Аналіз небезпечних чинників. 
    2. Виявлення критичних контрольних точок.
    3. Встановлення критичних меж.
    4. Встановлення процедури моніторингу.
    5. Розробка коригувальних дій.
    6. Зберігання та актуалізація документів.
    7. Оцінка ефективності.
  • Сертифікат AOECS підтверджує, що маркування Gluten Free на пакуванні продукту поставлено офіційно. Дозвіл на розміщення зображення перекресленого колоска можна отримати надавши результати аналізу продукту на вміст глютену, який не може перевищувати 20 ppm, а також пройти аудит на дотримання принципів ХАССП та підтвердити відповідність додатковим вимогам з управління алергенами та ризиками контамінації глютеном. Батончики FIZI відповідають регламенту 828/2014 і офіційно мають позначку перекресленого колоска на пакуванні. 

  • Vegan Trademark на пакуванні продукту є підтвердженням, що він не містить інгредієнтів тваринного походження. Цю позначку з 1990 року надає організація The Vegan Society. Головна мета організації – зробити веганські товари більш поширеними та доступними для веганів. Це стосується усього: харчових продуктів, напоїв, косметики, одягу, побутової хімії тощо. Оскільки батончики FIZI – веганські, а Vegan Trademark підкреслює це, FIZI пройшли процес реєстрації з чотирьох кроків, щоб отримати міжнародний офіційний веганський статус та бути членами The Vegan Society.
  • Для відповідального виробництва та налагодження лояльних стосунків зі споживачами FIZI відповідають цим трьом перерахованим вимогам. Вчасно та регулярно проходять аудити й підтверджують якість батонів. 

    Як перевіряють батони?

    Щоб вільно поширювати батони в Україні й за кордоном, FIZI регулярно проходять аудити, проводять лабораторний аналіз якості усієї продукції й оформляють усі необхідні сертифікати, щоб споживачі та ритейлери були спокійні – кожен батон безпечний та принесе лише користь.  

    FIZI завжди відповідають таким крокам: 

    • Регулярно проводимо дослідження батонів на відповідність умовам безпечності Європейського Союзу.
    • Відправляємо результати досліджень ритейлерам. В тому числі й українські ритейлери проводять аудити в нас на виробництві. Також регулярно проходять перевірки від Держпродспоживслужби.  
    • Постійними є перевірки продуктів на різні маркери безпечності, в тому числі аналіз на вміст глютену. На кордоні, наприклад, може відбутися позапланова перевірка, коли беруть зразок продукції й перевіряють його на певні показники безпечності. 

    Взагалі, робота в галузі харчування – це постійна співпраця з лабораторіями та проведення досліджень якості та безпечності продукту, відповідно до вказаних норм. Щоб і в Україні, і за кордоном всі спокійно вживали улюблений продукт. 

    Старіший пост
    Новіший пост

    Цікаво подивитись на батончики FIZI?

    Слідкуй за нами в Instagram

    Закрити (esc)

    Відгуки

    Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

    Age verification

    By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.