Перейти до вмісту
Як правильно зберігати продукти в холодильнику?

Як правильно зберігати продукти в холодильнику?

 ✍🏻 

як зберігати продукти в холодильнику

Які продукти треба зберігати в холодильнику?

  1. М'ясо та птиця: свіже м'ясо (яловичина, свинина, баранина), курятина, індичка та інша птиця, м'ясні нарізки та ковбаси.
  2. Морепродукти: свіжа риба, морепродукти (креветки, краби, мідії).
  3. Молочні продукти: молоко, сир, йогурт, сметана, масло.
  4. Свіжі яйця.
  5. Фрукти та овочі: ягоди (полуниця, малина, чорниця), зелень (петрушка, кріп, салат), овочі (морква, броколі, шпинат).
  6. Продукти, що швидко псуються: приготовані страви (супи, рагу), салати з майонезом або сметаною, відкриті консерви.
  7. Інші продукти: соуси, соки та інші напої, вершки та кисломолочні продукти.

Як правильно зберігати продукти у холодильнику? 

  • Стежте за температурою холодильника. Вона має бути нижче  4°C. При цій температурі бактерії, які псують їжу, ростуть повільно. Також не відкривайте дверцята холодильника надовго, щоб не запустити тепле повітря.
  • Яйця залишаються свіжими довше, якщо ви зберігаєте їх у картонній упаковці. Використовуйте свіжі яйця в шкаралупі протягом трьох-п’яти тижнів.
  • Тримайте упаковки з сирим м'ясом, птицею та рибою в окремому пластиковому пакеті, мисці або лотку на найнижчій полиці холодильника. 
  • Залишайте їжу в упаковці з магазину або перепаковуйте в герметичні контейнери. За потреби додавайте стікер з датою купівлі продуктів.
  • Одразу кладіть в холодильник продукти та страви, які швидко псуються влітку. 
  • Раз на тиждень прибирайте холодильник. Викидайте будь-які сумнівні та прострочені продукти, щоб уникнути отруєння

Розміщення продуктів на полицях також має значення для збереження свіжості та гарного запаху в холодильнику. Як розмістити продукти на поличках?  На верхній полиці потрібно зберігати  вже приготовлену їжу або її залишки. На середній полиці потрібно зберігати швидкопсувні продукти. Також там можна залишати яйця, молоко або вершки. А на найнижчі полиці можна залишати сире м’ясо або рибу. Контейнери знизу холодильника призначені для зберігання овочів та фруктів. А на дверцятах можна зберігати спеції, воду, оцет, соняшникову олію, соуси та напої.

Правильне розміщення продуктів, регулярне прибирання холодильника та дотримання належної температури дозволить вам зберігати свої продукти та страви якомога довше в будь-яку пору року!

А які продукти НЕ можна зберігати в холодильнику?

Не всім нашим продуктам є місце в холодильнику. Деякі потрібно зберігати на кухні, щоб корисні властивості зберігались довше та не псувались в холодильнику. Ловіть список продуктів, які краще залишити на столі або в кухонних шафках, щоб уникнути розчарування.

  • Банани

Теплі температури допомагають недостиглим бананам дозріти, а світло та повітря уповільнюють гниття.

  • Кава

Кава поглинає запахи холодильника. Тому, якщо ви не хочете еспресо із запахом ковбас, краще зберігати каву в герметичному контейнері в шафі подалі від сонячного світла.

  • Помідори

Холодні температури в холодильнику погіршують текстуру помідорів. Тому краще їх зберігати в темному місці.

  • Мед

В холодильнику мед кристалізується та стає непридатним до вживання. Краще зберігати мед в темному та трішки прохолодному місці, щоб всі його смакові якості зберігались.

  • Свіжа зелень

Холодильник позбавляє базилік, розмарин, чебрець та інші трави їхнього аромату і сушить їх. Натомість поставте їх у маленьку склянку та зберігайте подалі від прямого сонячного проміння.

  • Хліб

Хліб належить лише хлібниці, якщо ви не любите черстві та висушені скибки.

  • Олія

Як і мед, рослинна, оливкова, кокосова та інші кулінарні олії швидко тверднуть в холодильнику. Зберігайте їх на прохолодній, темній полиці в коморі.

  • Дині та кавуни

Якщо вони не розрізані, зберігайте на кухні в темному місці. 

  • Авокадо

Недозрілі авокадо не можуть повністю дозріти в холодильнику. Замість його в шафі, загорнутий в паперовий пакет.

  • Цибуля, часник та картопля

Якщо ці овочі не нарізані, тоді їх краще зберігати при кімнатній температурі у темному місці.

Яка повинна бути температура в холодильнику?

Більшість сучасних холодильників вже запрограмовані на те, щоб стежити за оптимальною температурою всередині. Але бувають усілякі збої і якщо температура піднімається бодай на один градус, то починають псуватися продукти та розвиватися бактерії. Дотримання правильної температури — одне з ключових правил зберігання продуктів в холодильнику. Для цього потрібно купити спеціальний термометр для холодильника. Вони зазвичай доволі дешеві, але це дозволить вам контролювати за температурою всередині.

Оптимальна температура відділення холодильника рухається в межах 3-5 °C вище нуля. Щодо морозильної камери, рекомендована температура зазвичай становить приблизно -18 градусів.

Чи треба зберігати батони FIZI в холодильнику? 

Ні! Особливе пакування наших батончиків дозволяє зберігати їх до 9 місяців при кімнатній температурі. Також при замовленні в теплу пору року в усі посилки ми кладемо FIZI айспеки — акумулятори холоду, які збережуть продукцію навіть в спеку.

Але не лишайте батончики на сонці. По-перше, вони засумують, а, по-друге, трішки підтануть.

Купуйте батони FIZI, щоб мати під рукою запас білків та джерело енергії без доданого цукру. Take it FIZI 😉

Старіший пост
Новіший пост

Цікаво подивитись на батончики FIZI?

Слідкуй за нами в Instagram

Закрити (esc)

Відгуки

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.