Перейти до вмісту
Як правильно вибрати йогурт?

Як правильно вибрати йогурт?

Здорове харчування без йогурту — це як перекус без батона FIZI. Щось нереальне! Бо йогурт — це джерело пробіотиків та вітамінів і його дуже легко вводити в харчування та комбінувати з іншими стравами. Якщо пройтися по супермаркету, можна знайти безліч видів йогуртів: грецький та питний, з шоколадом та висівками, для дітей або для всіх. Але, які з цих йогуртів справді корисні і як вибрати правильний йогурт?  Розглянемо це в нашій статті, бестіс! 

Чому йогурт корисний? 

Йогурт — це молочний продукт, створений шляхом бактеріального бродіння молока або вершків. Найчастіше його виготовляють з коров'ячого молока, але зараз можна знайти безліч інших видів, включаючи веганські опції.

Дуже важливо підкреслити, що одна чашка йогурту (245 г) покриває 40% від рекомендованої добової норми споживання кальцію, 40% фосфору, 10% калію, 10% вітаміну А, 30% вітаміну B2 та 60% вітаміну B12.

Ще однією перевагою йогуртів є низька калорійність. В 100 грамів продукту міститься всього 58 калорій. І йогурт можна комбінувати з іншими продуктами, робити на його основі корисні сніданки та чіа-пудинги!

П'ять причин додати йогурт до раціону

  1. Йогурт багатий на поживні речовини.

Білок, кальцій, вітаміни B2 (рибофлавін) та B12, калій та магній. Всі ці елементи мають важливу роль для нашого здоров’я. 

  1. Підтримує здоров'я травної системи.

Пробіотики, які містяться в йогурті, сприяють здоров’ю кишкової мікрофлори. А ще вони поліпшують травлення, запобігають проблемам з ШКТ та підтримують імунітет. 

  1. Сприяє схудненню.

Йогурт містить багато білка, який дає відчуття ситості та знижує апетит. Ідеальний варіант для тих, хто стежить за харчуванням і хоче скинути вагу. 

  1. Покращує стан шкіри.

Завдяки вітамінам та пробіотикам, йогурт сприяє зволоженню шкіри та зменшує запалення. Тільки цей ефект стає помітним при регулярному вживанню йогуртів. 

  1. Підтримка серця.

Деякі дослідження показують, що йогурт може сприяти зниженню рівня «поганого» холестерину і підвищенню рівня «хорошого» холестерину, що позитивно впливає на серцево-судинну систему.

Які є види йогурту?

  • натуральний йогурт без додаткових інгредієнтів;
  • густий йогурт з ароматизаторами та добавками;
  • питний йогурт з ароматизаторами та добавками.

Ще йогурти можна ділити на «живі» — не містять консервантів та створені на живих заквасках та «неживі» — піддаються термічній обробці, мають консерванти і не містять майже поживних речовин.

Що таке грецький йогурт? Це один з найкорисніших йогуртів, який містить багато білка. Його можна додавати до соусів та заміняти ним сметану чи майонез. 

Також до йогуртів належить кефір. Це ферментований молочний напій з великою кількістю живих пробіотиків. Щось на кшталт молочної комбучі:) Також є скир — проціджений йогурт, який ще густіший за грецький. І йогуртні напої, які дуже легко та зручно пити на ходу, але зазвичай вони містять багато добавок та підсолоджувачів.

Як вибрати йогурт? 

  1. Шукайте йогурт, який містить «живі та активні культури» та обирайте йогурти без доданого цукру. 
  1. Купуйте йогурт зі справжніми фруктами замість суміші цукру та харчових барвників.
  2. Уникайте штучних замінників цукру. Бо в таких йогуртах зазвичай багато штучних підсолоджувачів.
  3. Уникайте желатину, крохмалю та пектину. Деякі виробники можуть додавати загущувачі до йогуртів — це означає, що в такому продукті мало живих і корисних пробіотиків. 
  4. Читайте етикетки: для йогурту потрібне лише молоко та живі бактерії. Тому, якщо в інгредієнтах вказано величезний список складників — це причина покласти йогурт назад на полицю.

Найголовніше для йогурту — це простота. Між йогуртом зі смаком і підсолоджувачами та простим грецьким, обирайте другий варіант. А вже вдома ви можете самі додати усі необхідні фрукти, вівсянку чи насіння чіа.

Ловіть чеклист корисного йогурту від Harvard Medical School.

  • Цукор. Ідеально обирати звичайний йогурт, який не містить доданого цукру. Так, йогурти з подрібненим печивом смачні. Але це ласощі, а не корисна їжа. Їжте їх помірно.
  • Білок. Шукайте йогурт, який містить 5 грамів або більше білка на порцію. Грецький йогурт зазвичай містить більше білка, ніж інші типи йогуртів, іноді до 16 грамів.
  • Смак. Якщо вам не подобається смак, ви не будете його їсти, тому знайдіть бренд, який не лише корисний для вас, але й такий, який ви із задоволенням їстимете.

А коли краще їсти йогурт? Йогурт універсальний продукт, який можна вживати будь-коли. Ви можете робити на його основі сніданки, брати з собою на роботу як перекус, пити йогурт перед тренуванням чи їсти його ввечері, коли вже немає сил готувати вечерю.

Коли йогурт не рекомендується їсти?

  • При непереносності лактози чи є алергія на молочні продукти. В таких ситуаціях краще обирати безлактозні/веганські варіанти йогуртів.
  • Якщо є проблеми з ШКТ. Пробіотики позитивно впливають на травлення, але якщо у вас вже є проблеми з ШКТ, то регулярне вживання йогуртів може принести вам дискомфорт. 
  • При підвищеній кислотності шлунку. Йогурти з цукром або з фруктами можуть підвищувати кислотність і це спричиняє печію та неприємні відчуття. В такому випадку краще обирати натуральні йогурти без цукру та зайвих добавок.

Якщо у вас є хронічні хвороби або спеціальна дієта — краще проконсультуватись з лікарем щодо вживання йогурту. 

Батон FIZI й грецький йогурт — хелсі перекус

А для тих, хто стежить за нормою білка на день, маємо для вас варіант найкращого перекусу. Швидкий, суперкорисний та малокалорійний. Поєднуйте йогурт без цукру з батончиком FIZI з лінійки PROTEIN. Це смачний варіант перекусу, який можна з’їсти в дорозі чи в перерві між робочими тасками. 

За один такий перекус ви отримаєте понад 15 грамів білка та ще більше задоволення та ситості. Make it FIZI 😉

Старіший пост
Новіший пост

Цікаво подивитись на батончики FIZI?

Слідкуй за нами в Instagram

Закрити (esc)

Відгуки

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.